Kerülj közelebb a természethez

A természet előnyei a stressz kezelésében

 

A stressz bárhonnan elérhet minket, és hatással lehet a közérzetünkre. Ismerd meg a stressz csökkentésének módjait, valamint a minket átölelő természet és a tudatosság előnyeit.

Életünk bizonyos szakaszában mindannyian kerülünk stresszhelyzetbe. A stressz oka csaknem bárhonnan származhat, beleértve a költözést, munkát, családot vagy barátokat. A stressz kezelése kiemelten fontos annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat és kordában tartsuk negatív hatásait. Az, ha közelebb kerülsz a természethez, segíthet a stressz csökkentésében és a belső feszültség feloldásában. Olvass tovább, hogy megismerd a természet nyújtotta előnyöket a stresszkezelésben.  

 

Mi az a stressz?

 

A stressz a testünk által fenyegetettségre vagy nyomásra adott válaszreakció. Amikor ez megtörténik, bizonyos kémiai anyagok és hormonok árasztják el az egész testet, ami "üss vagy fuss" reakciót eredményez. A stressz formái különböznek, az alacsony szintű stressz akár segítségünkre is lehet vagy motiválhat. Azonban néha hatással lehet hangulatunkra is, ezért fontos a stressz csökkentése annak felismerésekor. A stresszel való megbirkózás nem mindig tűnik egyszerűnek, viszont van néhány egyszerű technika, ami segíthet annak csökkentésében a mindennapi életed során, beleértve a természet erejének hasznosítását.

Hogyan csökkenthető a stressz?

 

A stressz csökkentésének és a belső feszültség feloldásának számos módja van. Itt olvashatsz néhányat, amelyeket te is kipróbálhatsz, hogy rájöjj, melyik válik be számodra a legjobban.

Tölts időt a természetben

Tanulmányok szerint a természetben és a zöldterületeken eltöltött idő segít a stressz csökkentésében és nyugtató hatást gyakorol ránk. Ha megterhelő volt a napod, sétálj egyet egy közeledben lévő parkban vagy fás területen, és élvezd a természet nyújtotta látványokat és hangokat. A természetet közelebb fogod érezni magadhoz és kevésbé leszel stresszes.

Testmozgás

A rendszeres testmozgás segít a stressz csökkentésében. Az edzés csökkenti testünk stresszhormonjait és segít az endorfinok felszabadításában, amely által jobban érezhetjük magunkat. A stresszkezelésre relaxációs gyakorlatok is vannak, például a jóga, ami azáltal segít a stressz oldásában, hogy növeli a test és a légzés tudatosságát. Ezt akár egy hozzád közeli parkban is kipróbálhatod, egyszerre kihasználva az edzés és a természet nyújtotta lehetőségeket.    

Gyújts egy gyertyát

Az illóolajok használata vagy az illatosított gyertyák gyújtása segíthet a stressz csökkentésében. A természetben előforduló legnyugtatóbb illatok közé tartozik a levendula, a rózsa, a vetiver, a bergamott, az ilang ilang, a geránium és még sok más. Akár egy kád melegvízhez adva is használhatod őket, vagy keress olyan termékeket, amelyek tartalmazzák ezeket az illóolajokat, mint például a levendulaolajjal gazdagított Palmolive Memories of Nature Sunset Relax tusfürdő.

Vegyél egy nyugtató fürdőt vagy zuhanyt

A melegvizes fürdő vagy zuhanyzás gyakran nyugtatóan hathat ránk, továbbá segít a stressz kezelésében. Lehet, hogy nem veszed észre, de ez részét képezi annak, hogy a természetet becsempészd az otthonodba. A folyó víz hangja, valamint a tusfürdő vagy habfürdő megnyugtató illata segít közelebb kerülni a természethez. Illóolajokat a fürdővízhez adva is használhatsz, hogy fokozd a relaxációt, vagy használj olyan terméket, amely illóolajat tartalmaz, például a kendermagkivonatot és illóolajokat tartalmazó Palmolive Wellness Balance tusfürdőt.  

 

Ha neked is tetszik az ötlet, hogy közelebb kerülj a természethez egy nyugtató fürdő vagy zuhany által, akkor látogasd meg a palmolive.hu weboldalt, és fedezd fel az illóolajokkal gazdagított tusfürdő termékek kínálatát.

 

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

Melyik illat illik hozzád?

A HOZZÁD ILLŐ TÖKÉLETES ILLAT

 

Élvezd azt az illatot, amely illik a hangulatodhoz, a szenvedélyeidhez, az egész személyiségedhez. Próbáld ki kvízünket és ismerd meg a sajátodat, még ma.

Kezdődjön a kvíz!