Kerülj közelebb a természethez

A TERMÉSZET ÉS A TUDATOSSÁG FONTOSSÁGA

A wellness egyre nagyobb szerepet játszik életünkben. Az évszázadok óta alkalmazott gyakorlat és eszme segít az embereknek abban, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljenek önmagukkal és környezetükkel. Segít abban, hogy megtaláljuk a nyugalmat, különösen az egyre magasabb igényeket támasztó világunkban, ahol könnyedén magunkra maradhatunk.

Mi a wellness?

 

A wellness (vagy másképpen jóllét) a tudatossá válás, valamint az egészséges és kiteljesedett élet választásának aktív folyamata. Nem csak arról szól, hogy testileg egészségesek vagyunk, hanem egy folyamatosan változó növekedési és fejlődési folyamatról van szó, amely az élet minden aspektusával foglalkozik, ezért is olyan fontos. Cikkünkben a wellness 8 területét fogjuk felfedezni azért, hogy megértsd, mi is ez valójában, és hogyan valósíthatod meg.  

1. Fizikai

A fizikai jóllét fizikai egészségünk minden aspektusához kapcsolódik. Magába foglalja az egészséges test fenntartását tápláló ételek fogyasztása, valamint elegendő alvás és testmozgás által. Akár könnyű testmozgást is végezhetsz, például elmehetsz minden nap sétálni a természetbe. A fizikai jólléthez tartozik az is, hogy figyelünk testünkre és gondoskodunk róla, ha betegség vagy fáradtság jeleit mutatja. 

2. Mentális

A mentális jóllét magába foglalja a világban való szerepvállalást tanulás, problémamegoldás és kreativitás révén. Ezt sokféle módon megteheted, például ha új dolgokat tanulsz az interneten, ha szerzel egy újabb diplomát, ha olvasol egy könyvet, kézműveskedsz, színházba jársz vagy megismered a körülöttünk lévő világot egy egészséges séta megtétele során.     

3. Érzelmi

Az érzelmi jóllét lényege az érzelmek megértése, azok szabad kifejezése, továbbá, hogy képesek legyünk hatékonyan megbirkózni a stresszel. A tudatosság nagyon hasznos eszköz ennek eléréséhez. Sok tudatos gondolkodásra irányuló gyakorlat van, amelyeket Te is kipróbálhatsz, hogy rájöjj, melyik válik be számodra a legjobban, mint például a jóga, tai-chi vagy meditáció. A tudatosságot akár zuhanyzás közben is gyakorolhatod, mutatjuk hogyan:

  • Ne vigyél magaddal semmiféle elektronikus eszközt a fürdőszobába

  • Gondosan készítsd elő a törölköződet és minden egyéb dolgot, amire szükséged lesz

  • Vetkőzés közben nevezz meg minden ruhadarabot, majd óvatosan és körültekintően tedd le őket

  • Alaposan gondold át, hogyan fogsz zuhanyozni és tisztálkodni a tested és elméd érdekében

  • Érezd, ahogyan a testedre folyik a víz, eközben légy hálás a meleg vízért

  • Gondosan figyelj gondolataidra,  mivel azok a múlt- vagy a jövőbeli események felé terelődhetnek

  • A szokásostól eltérő módon mosd meg a testedet

  • Vegyél mély levegőt, hogy a tusfürdő illata átjárhassa testedet 

  • Zuhanyzás után törölközz meg, és jó állapotban hagyd ott a fürdőszobát, hogy az készen álljon a következő zuhanyzásra 

 

Számos, kezdők számára készült tudatossági útmutatót találhatsz az interneten, amelyek segítenek a tudatos élet kialakításának elkezdésében.  

4. Lelki

A lelki jóllét olyan értékek felfedezéséről és fejlesztéséről szól, amelyek segítenek értelmet és célt találni az életedben. Néhányan ezt vallási gyakorlatok révén érik el, míg mások egyéb módon keresik azt. Sokan hasznosnak találják a tudatos gondolkodásra irányuló gyakorlatokat.

5. Társadalmi

A társadalmi jóllét az embertársainkkal való interakciókkal és kapcsolatokkal foglalkozik, kapcsolatok kialakításáról, valamint a közösségekhez és mások életéhez való hozzájárulásról szól. Ez kulcsfontosságú módszer a családdal, a barátokkal és a szerelmi partnerekkel fennálló megbízható, támogató hálózat kiépítésére és ápolására. 

6. Környezeti 

A környezeti jóllét ösztönöz minket arra, hogy a környezetünkkel és a természettel szemben tiszteletteljes életmódot folytassunk. A természet és a tájkép kulcsfontosságú a wellness ezen formájában. A természetben lenni és megbecsülni azt a tudatosság egyik formája lehet, ezáltal érezhetjük magunkat nyugodtabbnak, kevésbé stresszesnek, továbbá jobban kapcsolódhatunk önmagunkhoz és a világhoz. Sétálj egyet egyedül vagy menj el az erdőbe és értékeld a természet hangjait, látnivalóit és illatait. Szívd be a friss levegőt és a virágok csodálatos illatát, maradj csendben és hallgasd a madarak csicsergését, a lombok susogását. Csak idő kérdése, hogy jobban érezd magad. A természet nyújtotta előnyöket otthon is élvezheted, ha kertészkedsz kicsit, szobanövényeket nevelsz vagy akár természetes összetevőjű termékeket használsz. A Palmolive olyan bőrápoló termékek széles választékát kínálja, amelyeket a természet illóolajaival és összetevőivel gazdagítottak, például a Palmolive Wellness Massage gyengéden hámlasztó tusfürdő tengeri sóval, aloe verával és illóolajjal. Hunyd be a szemed és lélegezd be a természet finom illatát. 

7. Anyagi 

Az anyagi jólét pénzügyi kiadásaink sikeres kezelésének elsajátításával foglalkozik. Fontos, mivel a pénz döntő szerepet játszik életünkben, és a szűkösség hatással lehet általános egészségi állapotunkra. Ha megtanuljuk azt, hogy hogyan gazdálkodjunk hatékonyan a pénzzel és a költségvetéssel, csökkenthetjük a felesleges stresszt. 

8. Munkahelyi

A munkahelyi jóllét középpontjában a munkahelyünk áll. Ennek egy része magába foglalja a hasznosságot és a nagyobb egészhez való hozzájárulást, valamint az ezért járó elismerést. Sokunk számára a munka a stressz fő kiváltója lehet, ezért fontos, hogy figyelmet fordítsunk rá és megbizonyosodjunk arról, hogy munkakörnyezetünk megfelelő számunkra. 

Látogass el a palmolive.hu weboldalra, hogy felfedezd a Palmolive termékcsalád összes termékét, amelyek segítenek visszatalálni a természethez.

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

Melyik illat illik hozzád?

A HOZZÁD ILLŐ TÖKÉLETES ILLAT

 

Élvezd azt az illatot, amely illik a hangulatodhoz, a szenvedélyeidhez, az egész személyiségedhez. Próbáld ki kvízünket és ismerd meg a sajátodat, még ma.

Kezdődjön a kvíz!