Illatok & összetevők

Természetes összetevők alváshoz és álmatlansághoz

A problémás alvás, az álmatlanság és a rossz alvási szokások számos negatív hatást fejthetnek ki a közérzetre. Alvási tippjeinkkel megtudhatod, hogy hogyan segíthet a természet abban, hogy jobban aludj.

Mi az álmatlanság?

 

Az alvási problémákat gyakran álmatlanságnak nevezik. Valószínűleg álmatlanságban szenvedsz, ha rendszerint:

  • Nehezen alszol el vagy alszol

  • Korán felkelsz és nem tudsz visszaaludni

  • Fáradtnak érzed magad, miután felkeltél

  • Nehezedre esik szunyókálni napközben, annak ellenére, hogy fáradt vagy

  • Napközben fáradt és lobbanékony vagy

  • Az alváshiány miatt nehezen tudsz koncentrálni napközben

Az alvászavarok okai

 

Itt van néhány ok, hogy miért vannak alvási problémáid. Ide tartozhat a stressz, szorongás vagy depresszió, a zaj, ha túl meleg vagy hideg szoba, ha kényelmetlen az ágyad, alkohol, koffein vagy nikotin, jet lag, váltott műszakban végzett munka vagy olyan egészségügyi problémák, mint az ízületi gyulladás vagy a hátfájás. Ha alvási nehézségekkel küzdesz, akkor meg kell keresned a kiváltó okot, hogy megtehesd a megfelelő lépéseket a pihentető alvás érdekében. 

Hogyan kezeld az alvási problémákat

 

Szerencsére számos dolgot tehetsz a pihentető alvás érdekében. A következőkben találsz néhány hatékony tippet, ami segíthet:

Fordulj a természet felé  

A pihentető alvás eléréséhez vannak természetes módszerek, ezek közé tartozhat az illóolajok, például levendula illóolaj használata alváshoz, amelyet a párnádra csepegtethetsz. Érdemes kipróbálnod azt is, hogy egy órát pihensz lefekvés előtt. Vegyél egy nyugtató fürdőt olyan termékeket használva, amelyek illóolajokat tartalmaznak, mint például a kendermagkivonattal és illóolajokkal gazdagított Palmolive Wellness Balance tusfürdő vagy próbáld ki a levendulaolaj tartalmú Palmolive Memories of Nature Sunset Relax  tusfürdőt. 

Alváshigiénia

Próbáld meg az alvási szokásaidat úgy kialakítani, hogy minden nap ugyanakkor mész lefeküdni, és ugyanakkor kelsz fel. Az alvásidő közeledtével kerüld a koffein fogyasztását és csökkentsd az ágyban töltött időt, ha még nem akarsz aludni. Lefekvés előtt meg kell próbálnod csökkenteni a képernyő előtt töltött időt is, mint a tévézéssel vagy a telefonozással töltött perceket, mivel ezek bizonyítottan alvási problémákat okoznak, például hatással vannak az elalvás képességére, továbbá csökkentik az alvás mennyiségét és minőségét. 

Fény

A szoba fénye alvási nehézségeket okozhat. Gondoskodj arról, hogy a szoba sötét és csendes legyen lefekvéskor, ehhez használj vastag függönyöket vagy sötétítőket, illetve használj szemmaszkot és füldugókat.

Testmozgás

A rendszeres testmozgás segít, ha nem tudsz elaludni, azonban nem ajánlott testmozgást végezni lefekvés előtt négy órával.

Kényelem

Győződj meg arról, hogy megfelelő matracot és párnákat használsz, amelyek kényelmesek és megfelelő támasztást biztosítanak. Emellett használhatsz illóolajakat is az alváshoz, például levendulát. Néhány csepp is sokat segíthet.    

Fordulj szakemberhez

Ha kipróbáltad a természetes módszereket az alvási problémák kezelésére, de a probléma továbbra is fennáll, akkor kérj tanácsot gyógyszerészedtől vagy orvosodtól.

 

Látogass el a palmolive.hu weboldalra, hogy felfedezd az illóolajokat tartalmazó Palmolive termékcsalád összes termékét.

 

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

Melyik illat illik hozzád?

A HOZZÁD ILLŐ TÖKÉLETES ILLAT

 

Élvezd azt az illatot, amely illik a hangulatodhoz, a szenvedélyeidhez, az egész személyiségedhez. Próbáld ki kvízünket és ismerd meg a sajátodat, még ma.

Kezdődjön a kvíz!